W numerze m.in.:
- Dotacje na nawadnianie
- Wymagający szparagowy biznes
- Dbałość o glebę
- Substraty do produkcji ekologicznej warzyw
- Specyfika nawożenia ziemniaka
OD REDAKTORA
O marcu 2020 chcieliśmy napisać inaczej
RUBRYK
Ogrodniczy kurier
Rynkowe trendy
Czytelnicy pytają
EKONOMIKA
Debata pomidorowa
Tendencje w krajowym przetwórstwie warzyw
TEMAT NUMERU
Marchwiowe nowości i standardy na świeży rynek
Marchwiowa kolekcja
Marchew w roli głównej
UPRAWA
Agrotechnika w uprawie pora
Produkcja warzyw na dużą skalę
Nowoczesne nawozy azotowe
Kwidzyńskie Dni Warzyw Polowych
W produkcji ogórka ważny jest start
Kapustne bez tajemnic
Stymulują wzrost i ograniczają stres
EKOLOGIA
Angielskie ekofarmy
ODMIANY
Fasolowe standardy do przetwórstwa
Odmiany na trudne warunki
OCHRONA
Monitoring szkodników to podstawa
Zgnilizna twardzikowa – co atakuje?
Drutowce – szkodniki warzyw
Po co adiuwant?
MECHANIZACJA
Maszyny do mycia, sortowania i pakowania warzyw
Regulacje w siewnikach punktowych
ZE ŚWIATA MASZYN
PRZECHOWALNICTWO
Sposoby przechowywania cebuli
ZIEMNIAKI JADALNE
Rynek
Sadzenie i od razu obredlanie
Sposoby na poprawę kondycji gleby
60. Sesja Naukowa
Nie lekceważ rizoktonii
Źródło: Wydawnictwo PlantPress
Gdzie kupić czasopismo Warzywa 3/2020 Przejdź do sklepu:
Warzywa 3/2020
Przejdź: Warzywa 3/2020..