Nasze sprawy Co nas czeka Prozdrowotne właściwości warzyw, owoców i soków – Joanna Klepacz-Baniak Białko przeciwko wirusowym i bakteryjnym chorobom roślin – Katarzyna Kupczak Zamiast F-gazów – czyli być pro, ale poza kontrolą – Mgr inż. Grzegorz Mizera, Prof. dr hab. inż. Dariusz Butrymowicz, Prof. dr hab. Franciszek Adamicki, Mgr inż. Edward Piesik Komposty w walce z chorobami warzyw, ale nie tylko – Dr Beata Kowalska Ciągnikowe manewry – Anna Wilczyńska Zmiany klimatu i ich wpływ na uprawy – Anita Łukawska Organiczne – Dr hab. Lidia Sas-Paszt, prof. IO Nawozy z zasobów oceanu – Dorota Łabanowska-Bury Sukces ekstraktów z alg – Joanna Klepacz-Baniak Mało znany, lecz coraz ważniejszy – Dr Jacek Filipczak Aminokwasy – Joanna Klepacz-Baniak Znaczenie kwasów humusowych – Dr inż. Anna Magdalena Ambroszczyk Stymulująco – Anita Łukawska Oblicze fosforynów – Mgr inż. Karolina Felczak Biostymulatory w praktyce – Anna Maciejuk Powtórka z nawadniania – Anna Maciejuk Strategia nawadniania… – Anna Wilczyńska Stop szarej pleśni i czarnej zgniliźnie – Anna Maciejuk Pożyteczne vs. szkodniki – Dr Michał Pniak Jak zapewnić wysoką efektywność ochrony biologicznej? – Anna Maciejuk Maty z węgla brunatnego – Dr Jacek Dyśko Do pielęgnacji i ochrony – Anna Wilczyńska Nowosądecka specjalizacja – Anna Wilczyńska Jak uniknąć błędów w produkcji – Anna Wilczyńska Co warto wiedzieć o nawożeniu – Anna Maciejuk Papryka – początek owocowania – Anna Maciejuk Jubileusz pod Berlinem – Anna Maciejuk Problemy jakościowe w skupie warzyw – Anna Wilczyńska Agro Akademia Warzywnicza – Anna Wilczyńska O nawożeniu i ochronie w Rytrze – Anna Wilczyńska Zrównoważona ochrona marchwi – Anna Maciejuk „Zapasowe” ilości – Dorota Łabanowska-Bury Wyprzedzić wroga – Dr hab. Barbara H. Łabanowska, prof. IO, Mgr Wojciech Piotrowski Wczesne brzoskwinie – pestka nie pęka! – Dr inż. Mirosław Sitarek Największe zagrożenie pestkowych – Gerard Poldervaart Ogrzewanie sadu – Dorota Łabanowska-Bury Kompleksowo o nawożeniu – Dorota Łabanowska-Bury Sadzić modne czy… ? – Dorota Łabanowska-Bury Zapobiegać! Czemu? – Katarzyna Kupczak Toczyk gruszowiaczek… – Mgr Tomasz Gasparski Podskórniki, pordzewiacze… – Dr Małgorzata Sekrecka Nowe środki do programów ochrony – Katarzyna Kupczak Bliżej techniki: O dawce cieczy raz jeszcze – Prof. dr hab. Ryszard Hołownicki Duże zabawki – Dorota Łabanowska-Bury Przerzedzanie: kiedy i czym? – Dorota Łabanowska-Bury Z przedsezonowych spotkań – Dorota Łabanowska-Bury Trudne czasy… – Katarzyna Rosińska O przyjazne otoczenie dla grup… – Katarzyna Rosińska Sady intensywne – nowe rozdanie (cz. II) Owocowanie kwater 5-letnich – Dr Grzegorz Klimek Rynek i okolice: Czerwona kontrolka – Dr Grzegorz Klimek Ceny warzyw i owoców na rynkach – Polska – Dr inż. Wiesław Siutaj Ceny warzyw i owoców na rynkach – Francja, Hiszpania, Holandia, Niemcy,Wielka Brytania, Włochy – Janusz Mierwiński
Dodaj do koszyka